Bestuur

Afke de Jong (voorzitter)

Ik heb van begin 1997 tot augustus 2000 op vrijwillige basis als verpleegkundige gewerkt in de klinieken van dokter David Abdulai. Ik heb veel plezier aan mijn werk beleefd en daarom zet ik me nu met evenveel plezier in voor Basic Care Ghana.

Murielle Bosch (secretaris)

In de jaren ’70, ik was toen 25 jaar, heb ik 4 jaar als arts in Zambia gewerkt. Onze dochter is daar geboren. In 1996 ben ik via een onderwijs organisatie, Homeopaten Zonder Grenzen, naar Ghana gekomen om les te geven. In deze periode ben ik in contact gekomen met dokter David en bevriend met hem en zijn gezin geraakt. Sindsdien probeer ik iedere paar jaar een aantal weken naar de Shekhinah kliniek te komen om daar als vrijwilliger te werken. Het is zeer inspirerend en het heeft mijn leven verrijkt. Ik zit nu alweer zo’n 9 jaar in het bestuur.

Bert van der Linde (penningmeester)

Jaren geleden hadden we het voorrecht een tijdje bij Afke (voorzitter) en haar familie op bezoek te zijn in Tamale. Toen hebben we het reilen en zeilen in en rond de Shekhinahklinieken ervaren: het enthousiasme van de medewerkers, de gedrevenheid en het plezier van Dr. David en de hoop en dankbaarheid die er leeft onder patiƫnten. Deze beelden ben ik nooit vergeten. Daarom is het een eer om als vrijwilliger vanuit Nederland iets bij te kunnen dragen aan dit mooie werk!!

Mariette Deijen (publiciteit)

Vanaf 2008 heb ik, via mijn Stichting Uhuru4all, contact met de Stichting Basic Care. Sinds die tijd heeft ons opleidingsnaaiatelier in Nyanyano Ghana, jaarlijks een order gekregen kleding te maken voor het Kerstfeest in Tamale. De Stichting Basic Care is, door deze jaarlijkse opdrachten, een stevige steunpilaar geweest voor het voortbestaan van het naaiatelier van de Stichting. Mede hierdoor vind ik het fijn, gevraagd te zijn als bestuurslid zodat ik wat terug kan doen voor de Stichting Basic Care.