Wat doet BCG?

Het hoofddoel van onze stichting is het ondersteunen van het werk en de visie van dokter David. Zijn visie is dat ongeacht ras, huidskleur of geloof iedereen met respect behandeld moet worden. Iedereen moet de kans krijgen om eten, een plek om te wonen en basale medische zorg te hebben. Dus ook de mensen die door de Ghanese maatschappij worden genegeerd en verstoten, zoals mensen met hiv of een psychiatrische stoornis.

Lees hier meer over het leven van dr. David.

Medewerkers van Shekhinah verdelen de tweedehands kleding

Wij ondersteunen Shekhinah op de volgende manier:

 • We bestellen kleding bij een Ghanees naaiatelier, waar mensen zonder beroep of werk opgeleid worden tot kleermaker. Deze kleding wordt naar Shekhinah gebracht.
 • We zamelen tweedehands kleding in en verzenden die per boot (en bus) naar de klinieken van dr. David (dit is helaas nog altijd goedkoper dan kleding lokaal te laten maken).
 • Zowel de in Ghana gemaakte kleding als de tweedehands kleding wordt met kerst aan patiënten en personeel uitgedeeld.
 • We hebben een regeling met DPA, een exportbedrijf dat containers verscheept, dat we spullen met korting naar Ghana mogen verschepen.
 • Shekhinah heeft regelingen met de Ghanese regering dat we geen importkosten moeten betalen.
 • We maken geld over naar Mariama, dr. David’s echtgenote, dat zij gebruikt om het ziekenhuis draaiende te houden.

 Dr. David op de OK

Wat doet Shekhinah met de giften van BCG?

 • Mensen die medische zorg niet kunnen betalen worden in de klinieken van dokter David gratis geholpen. Deze zorg is heel divers, van huisartenzorg tot operaties.
 • Jaarlijks kerstfeest; Inmiddels is het een traditie geworden dat de allerarmsten bij Shekhinah kerst komen vieren. Er is dan luxe eten met groenten, vlees en lekkernijen. Bovendien wordt aan alle feestvierders kleding verstrekt.
 • Door de politie gevonden lichamen van onbekende overleden personen worden opgehaald en krijgen een waardige begrafenis op de begraafplaats bij het ziekenhuis.
 • In 1992 heeft dokter David een voedselprogramma opgezet (Meals on Wheels). Nog steeds krijgen mensen die het nodig hebben, zoals psychiatrische zwervers, oude weduwen en mensen die bij het ziekenhuis wonen elke dag een warme maaltijd. Momenteel worden er dagelijks 150 maaltijden verstrekt.
 • Mensen in de Central Prison krijgen in noodzakelijke gevallen medische hulp of een warme maaltijd vanuit het voedselprogramma. Dit is vanuit de visie dat je mensen niet op kunt sluiten en vervolgens geen (basale) medisch hulp kan geven. In Ghana is het de gewoonte dat familieleden de maaltijden verzorgen voor de gevangenen, maar helaas gebeurt dit niet altijd. In die gevallen verzorgt Shekhinah deze maaltijden.

De bijdrage van de stichting is van essentieel belang voor Shekhinah om dit werk uit te kunnen voeren. Hierbij kunnen wij uw steun goed gebruiken! Voor meer informatie over hoe u ons kunt steunen, klik hier