Nieuw Bestuurslid BCG

Graag wil ik mij hierbij voorstellen als de opvolgster van Linda van Bijleveld. Mijn naam is Mariette Deijen en vanaf 08-09-2020 ben ik aangetreden als bestuurslid van de Stichting Basic Care Ghana.

Vanaf 2008 heb ik, via mijn Stichting Uhuru4all, contact met de Stichting Basic Care. Sinds die tijd heeft ons opleidingsnaaiatelier in Nyanyano Ghana, jaarlijks een order gekregen kleding te maken voor het Kerstfeest in Tamale. De Stichting Basic Care is, door deze jaarlijkse opdrachten, een stevige steunpilaar geweest voor het voortbestaan van het naaiatelier van de Stichting. Mede hierdoor vind ik het fijn, gevraagd te zijn als bestuurslid zodat ik wat terug kan doen voor de Stichting Basic Care.

De eerste keer dat ik in Ghana kwam, in 2003, heb ik meegeholpen bij het bouwen van een schooltje in een klein dorp, dichtbij Sunyani. Hierna heb ik met veel van de Ghanese vrijwilligers contact gehouden. Via een van deze vrijwilligers is het idee naar boven gebracht van een opzetten van een gratis vakopleiding. In 2007 is de Stichting geformaliseerd.

Mede door de opdrachten ben ik dankbaar dat ik dr. David heb leren kennen en ik heb hem meerdere malen mogen ontmoeten!  Een inspirator voor mij! Ook met Mariama heb ik kennis mogen maken in verband met de kleding die gemaakt moest worden. Een bijzondere en sterke vrouw! 

 === Mijn leven is enorm verrijkt door alle tijd die ik in Ghana heb door mogen brengen ====

Categories: Geen categorie