Sparen voor een nieuwe auto voor het ‘Meals on wheels’ project!

Het lijkt zo vanzelfsprekend, maar wat is het bijzonder: in de Shekhinah kliniek zijn de afgelopen 24 jaar dagelijks maaltijden bereid en rondgebracht in Tamale. Deze maaltijden zijn bestemd voor mensen die op straat leven. Sommigen hebben te kampen met een psychiatrische aandoening, anderen zijn verstoten door de hun familieleden omdat ze HIV hebben, weduwe zijn of…. Elke dag krijgen deze mensen (+/- 100 in totaal) een volwaardige warme maaltijd. In de afgelopen 24 jaar is er letterlijk geen dag overgeslagen.

 

20151014_113454

De auto (zie foto) die voor dit ‘Meals on wheels’ project gebruikt wordt rijdt 7 dagen per week, 365 dagen per jaar zo’n 100 km over de grotendeels onverharde wegen van Tamale. De auto is in 2005 aangeschaft en heeft zo langzamerhand wel heel veel onderhoud nodig. Met andere woorden: het zou heel fijn zijn als deze auto vervangen kan worden.

In goed overleg met dr. David heeft het bestuur van BCG daarom het plan opgevat om naast de gewone donaties te sparen voor een nieuwe auto. We beseffen dat het geld voor een nieuwe auto niet van de ene op de andere dag bij elkaar gespaard is en denken daarom aan een twee-jaren plan. We hopen & denken dat dit plan zo kans van slagen heeft.

Een plaatselijke ZWO commissie heeft het project al geadopteerd tijdens de vastenactie in de kerk. We ontvingen daarnaast al een mooie andere extra donatie die we voor dit doel apart hebben gezet. Maar u snapt het, er is nog veel meer geld nodig…

Als u zich door ons plan voelt aangesproken en wilt overwegen om mee te doen, verstrekken we graag meer informatie. Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier of bel 06 20127824.

 

Met vriendelijke groet,

Afke de Jong, voorzitter

 

 

 

Categories: Geen categorie